GRT Tech

“We vinden het geweldig om bezig te zijn met precisietechniek op hoog niveau. Dat we nu samen dit bedrijf runnen geeft ons veel voldoening.”

Vanuit de motorsport naar de precisie-slijptechniek

We kennen Randy Gevers vooral vanuit de motorsport: als begenadigd coureur nam hij jarenlang deel aan de TT, de Grand Prix en de Europese kampioenschappen Wegrace. Vader Antoon bracht als coureur de liefde voor motoren op zijn zoon over. Daarbij ging het niet alleen om het racen, maar vooral ook om het onderhoud en techniek van de motoren. Letterlijk alles deden de twee zelf. En dat viel al snel op in het wereldje; Antoon reisde de hele wereld over om zijn kennis, kunde en vakmanschap in te zetten voor diverse Nederlandse teams.

TECHNIEK IN DE GENEN

Aanleg voor techniek zit hen in de genen. Antoon werkte tot aan zijn 62ste in de precisie-slijperij en ze werkten ook jarenlang bij hetzelfde bedrijf in Tilburg. Tot zo’n vijf jaar geleden het roer helemaal om ging. Randy stopte met de wegraces, en samen stortten zij zich op een compleet nieuw avontuur. Ze startten hun eigen onderneming in de precisie-slijptechniek: GRT-Tech in Heeswijk-Dinther.

“Eigenlijk beschouwen wij het niet als werk. We vinden het geweldig om bezig te zijn met precisietechniek op hoog niveau. Dat we nu samen dit bedrijf runnen geeft ons veel voldoening.”

RANDY

GRT Tech

“Eigenlijk beschouwen wij het niet als werk. We vinden het geweldig om bezig te zijn met precisietechniek op hoog niveau. Dat we nu samen dit bedrijf runnen geeft ons veel voldoening.”

RANDY

GRT Tech

Er zijn in ons land slechts enkele bedrijven in deze specifieke branche, en Randy en Antoon horen bij het topsegment. Het draait binnen hun bedrijf allemaal om precisie. Maar dan letterlijk. Er wordt tot op de nano-millimeter nauwkeurig geslepen, oftewel tot op een duizendste van een millimeter. Van de recent aangeschafte hoog geavanceerde Zwitserse CNC-machine staan er slechts twee in heel Nederland. De geslepen producten vormen onderdelen of mallen, bijvoorbeeld voor medische doeleinden, de matrijzenindustrie, automotive, jachten, boten en de Marine. Ook verzorgt GRT-Tech reparaties aan versleten onderdelen – zoals ingelopen slijtageplekken op machineonderdelen – in nauwe samenwerking met partners uit de oppervlaktebehandeling. Alles voor een als nieuw resultaat. Want voor Antoon en Randy geldt: hoe preciezer en complexer de opdracht, hoe groter de uitdaging naar perfectie.

GEEN NEGEN-TOT-VIJF-MENTALITEIT

Antoon en Randy kennen geen negen-tot-vijf-mentaliteit, ze werken gewoon door tot de klus klaar is. Dat zegt ook iets over hun passie voor het vak. Hoogwaardige kwaliteit is hun handelsmerk. “Eigenlijk beschouwen wij het niet als werk,” lacht Randy. “We vinden het geweldig om bezig te zijn met precisietechniek op hoog niveau. Dat we nu samen dit bedrijf runnen geeft ons veel voldoening.” Wat begon bij motoren is uitgemond in een unieke samenwerking tussen vader en zoon. Intussen maken zij naam en worden de opdrachten steeds talrijker. Binnenkort zal er personeel bij moeten. Antoon: “Dan doe ik langzaam wat stapjes terug, dat is ook weer goed.” Op de vraag waar GRT eigenlijk voor staat meldt Antoon droogjes: “Grinding Repair Technology. Of Gevers Reparatie Techniek, net wat je wil.” Wat het ook is, het is uniek, in alle opzichten. En dat alles gewoon in ons eigen Bernheze, daar mogen niet alleen Randy en Antoon, maar ook wij bijzonder trots op zijn.

GRT Tech
De Morgenstond 39a
5473 HE HEESWIJK-DINTHER