Van Soest & Partners

“Het streelt me dat ik gevraagd ben. Frank en ik zaten (en zitten nog steeds) goed op één lijn en ons leeftijdsverschil maakt ons sterk. Ik heb van deze keuze echt geen spijt. Het brengt me naast zakelijke leerpunten, ook persoonlijk heel veel.”

NOOIT AMBITIE VOOR EEN EIGEN ONDERNEMING, NU NIET ANDERS MEER WILLEN

“Ik ben afgestudeerd in 1999 en was werkzaam bij ABAB in de agrarische sector.” Chris-Stan wilde doorgroeien, maakte binnen ABAB de overstap naar MKB, maar vond die verdere doorgroeimogelijkheden niet. “Toen zag ik een advertentie van Van Soest & Partners in de voormalige Bernhezer staan. Die zochten iemand die een accountancy-opleiding volgde. Hoewel ik niet aan de eisen voldeed – ik had de studie al afgerond – waren Frank Hanegraaf en ik er al snel uit dat we iets voor elkaar konden betekenen. Toen ben ik in 2007 bij Van Soest begonnen in Heeswijk-Dinther.”

De samenwerking verliep goed en het groeide naar eigen zeggen ‘eigenlijk vanzelf’ dat Chris-Stan in 2011 voor een kwart mede-eigenaar werd. Sinds 2015 zijn hij en Frank beiden half eigenaar. “Het streelt me dat ik gevraagd ben. Frank en ik zaten (en zitten nog steeds) goed op één lijn en ons leeftijdsverschil maakt ons sterk. Ik heb van deze keuze echt geen spijt. Het brengt me naast zakelijke leerpunten, ook persoonlijk heel veel.”

Van Soest & Partners ging in 2013 van het pand in de Kerkstraat naar een pand aan de Cereslaan in Heesch en een pand aan plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Die zichtlocatie op beide locaties sluit goed aan bij de laagdrempeligheid die Chris-Stan wil uitstralen. “Met ons bedrijf zijn wij dichtbij – letterlijk en figuurlijk. Dit heeft voordelen en nadelen. Letterlijk loop je als ondernemer zo even binnen, bij wijze van spreken tussen de boodschappen bij de Jumbo door. Maar ook figuurlijk zijn we dichtbij, doordat we ons met het dorp verbonden voelen.

Wij weten dingen vaak eerder dan anderen en met zulk soort gevoelige informatie dien je professioneel om te gaan. Toen ik bij Van Soest & Partners de klanten uit Heeswijk-Dinther van mijn collega overnam, hebben we eerst een brief rondgestuurd aan klanten om te vragen of zij hier problemen mee hadden. We konden ons voorstellen dat niet iedereen dit prettig vond, omdat ik in hetzelfde dorp woon. Dat bleek maar voor één iemand het geval te zijn en inmiddels regel ik alle zaken voor deze klant. Dat vertrouwen, dat vind ik mooi. Dat je mag meedenken met de klant, verder dan nodig is en de klant ervan bewust mag maken dat je hen kunt helpen bij alle plannen die ze met je delen. Het mooiste aan dit alles vind ik dat je echt meegroeit met een klant: je bouwt een band op.”

Wat Chris-Stan zo bevalt aan zijn werk, is de afwisseling. “De ene keer ben ik bezig met een bakker, dan verdiep ik me in een horecazaak of zit ik aan tafel met een notaris of een schilder die net van de steiger af komt. Dat vind ik super leuk. Mijn dagen zijn eigenlijk niet te plannen, maar daar haal ik juist veel energie uit. Ik plan wel wat ik op een dag gedaan wil hebben, maar dan belt bijvoorbeeld een klant met een spoedvraag en ligt die hele planning alweer overhoop. Dat houdt je scherp. De laatste tijd krijgen we veel investeringsaanvragen. Ik vind het mooi om te zien hoe ook dat speelveld verandert.”

Van Soest & Partners Accountants
Cereslaan 4
5384 VT HEESCH