Kerkhofmaatwerk

“Bij ons is alles op maat, ook het contact met de klant”

BIJ B. KERKHOF KUN JE TERECHT VOOR INTERIEUR ÉN EXTERIEUR

B. Kerkhof is niet in één ding gespecialiseerd, maar in interieur én exterieur. Afwijkende maten zijn geen probleem voor Bjorn en Simone Kerkhof. Ook mogen klanten altijd nog bellen met vragen, ook ’s avonds nog. Een warm klantencontact is overduidelijk een van de speerpunten binnen het bedrijf.

“Mensen kunnen bij ons terecht voor interieur én exterieur. Bjorn kon niet kiezen”, vertelt Simone Kerkhof lachend. “Hij vindt de bouw heel leuk, maar het interieurwerk ook. We weten wel dat het voor een bedrijf slimmer is om je te specialiseren, maar Bjorn heeft er bewust voor gekozen om dat niet te doen.” Dat heeft zijn voordelen. Zo zijn er klanten waarvoor een huis wordt verbouwd of gebouwd, maar die klant kan bij B. Kerkhof ook terecht voor de keuken en de badkamer. “Dat gaat in een flow door. Voor Bjorn is het leuk omdat het werk zo heel divers blijft. Zowel de verbouwingen als het interieurwerk”, vertelt Simone.

DROOM

Bjorn wilde al langer voor zichzelf beginnen, in eerste instantie was het plan om dat uiteindelijk met zijn vader samen te runnen. “Dat is er helaas nooit van gekomen, zijn vader overleed plots op jonge leeftijd. Bjorn was destijds 20, 21 jaar. Het idee van een eigen bouwbedrijf is wel altijd in zijn hoofd blijven zitten. Nadat hij ervaring in de bouw en interieurbouw heeft opgedaan, besloot hij de stap te nemen. Hij begon met een paar dagen voor zichzelf en een paar dagen voor de baas. Toen bleek dat het goed liep, is hij volledig voor zichzelf gaan werken.”

“Bij ons is alles op maat, ook het contact met de klant”

“Bij ons is alles op maat, ook het contact met de klant”

Simone: “Ik heb 1,5 jaar geleden mijn baan opgezegd. Ik zit sindsdien ook in het bedrijf. Ik doe al het administratieve werk, dat deed ik al, maar heb ik ook veel werk van onze boekhouder uit handen genomen. Ook ben ik bezig met een cursus keukens tekenen, daar is nu ook de ruimte voor. Het zou fijn zijn als ik straks wat werk van Bjorn uit handen kan nemen”, vertelt Simone opgewekt.

KLANTVRIENDELIJKHEID OP MAAT

Maatwerk staat voorop bij ons bedrijf. Als de klant een kast nodig heeft van 61,5 centimeter, krijgt de klant een kast met exact die afmetingen. Stel je hebt een rare hoek, dan wordt de kast net zo gemaakt zodat de kast in die rare hoek past. “Deze dingen vinden we ontzettend belangrijk”, aldus Simone. “Veel van onze klanten zijn overdag druk of op werk. Klanten lopen rond in hun huis waar bijvoorbeeld iets wordt verbouwd en hebben vaak vragen. Klanten mogen ons altijd nog bellen tot 22.30 uur. Zo houden we de lijntjes kort. We willen graag dat het vertrouwen van de klant groot is. We horen vaak ook terug dat klanten dat als heel fijn hebben ervaren.”

EXPERTISE

“Bjorn heeft natuurlijk al zóveel keukens gemaakt, hij komt ergens binnen en ziet meteen als iets efficiënter kan. Hij ziet bijvoorbeeld snel wat de fijnste plek voor een kookeiland of vaatwasser is. Dat is de ervaring, dat is natuurlijk wel een groot voordeel.

NIET TE VERGELIJKEN

“Aan maatwerk hangt een prijskaartje. Een keuken bij ons is iets duurder dan bij een keukenleverancier waar de keukens in grote aantallen worden gemaakt. We werken met degelijke materialen. Alles is veel steviger en duurzamer. Daarbij hebben we een leverancier voor keukenapparatuur. We gaan daar samen met de klant naartoe en laten hen zien wat de verschillen zijn tussen de ovens, vaatwassers, afzuigunits en dergelijke. “

TEAM

B. Kerkhof heeft een heel team aan experts waar zij al jaren mee samenwerken. Een tegelzetter, een loodgieter, een elektricien en een stukadoor. “We werken al zo lang met z’n allen samen. Het is een heel mooie club geworden om samen projecten mee te maken. Dat gaat heel soepel. Je werkt al jaren samen en je weet wat je aan elkaar hebt.”

TOEKOMSTPLANNEN

“We willen in de nabije toekomst onze klanten graag hun keuken in 3D laten zien. Nu wordt er een schets gemaakt op papier. We willen het echt in 3D laten zien in de ruimte waar de keuken zal komen. Echt personeel aannemen hoeft van ons niet. De ambitie om een heel groot bouwbedrijf te worden hebben we niet. Als we zo door mogen gaan, zijn we tevreden. Als je een heel groot bedrijf wordt, dan denk ik dat veel dingen veranderen. Neem bijvoorbeeld het contact met de klant, dat willen we niet. We zijn tevreden met hoe het gaat”, sluit Simone af.

B. Kerkhof bestaat sinds 1 januari 2006.