Paperpoint

“Heeft het vandaag in jouw dorp ook geregend?”

Paperpoint bestaat al ruim 35 jaar, waarvan 18 jaar onder de hoede van Robert met de naam Paperpoint.  Robert vertelt: “Ik werkte vroeger bij Hallmark, het bedrijf van de welbekende wenskaarten, in Capelle aan den IJssel. Ik werkte in de buitendienst en bediende voornamelijk klanten in Zuid-Nederland.” Deze winkel was een van zijn klanten. Hij vond het altijd gezellig in het bedrijf, er hing een bepaalde sfeer. Toen de winkel te koop kwam en hij merkte dat hij binnen Hallmark niet echt op zijn plek zat, kocht hij het bedrijf.

NIETS ANDERS MEER DAN KANTOORARTIKELEN

Robert heeft altijd al met kantoorartikelen gewerkt. “Ik mag wel zeggen dat ik 28 jaar in het vak zit. Het begon bij Sligro met een stage waarbij ik kantoorartikelen onder mijn hoede kreeg. Mooi hoe dan ooit dat balletje kan rollen. Nu werk ik bijvoorbeeld naast Paperpoint, één dag in de week voor de inkoopvereniging waar we bij aangesloten zijn. Dus weer met kantoorartikelen. Ik denk dat ik ook niets anders meer kan. Dat zeg ik wel eens voor de grap.”

Ondernemer zijn vraagt veel van je. Robert: “Een eigen bedrijf is wel een ding. Mijn winkel is minstens 300 dagen per jaar open. Dat vraagt enorm veel tijd en energie. Het is niet iets wat je er zomaar bij doet en heeft een impact op je leven. Gelukkig hebben we goed personeel en kan ik, als ik bijvoorbeeld op vakantie ben, dat ook met een gerust hart doen. Dat vind ik heel waardevol.”

Robert Geurts is met zijn Paperpoint een begrip in Heeswijk-Dinther en niet meer weg te denken uit ons dorp. En dat terwijl hij zelf op veertig minuten rijden woont. Robert: “Ik doe oprecht moeite en steek er veel energie in om onderdeel te zijn van Heeswijk-Dinther. Ik denk dat een belangrijk bestaansrecht is.

ROBERT GEURTS

Paperpoint

Robert Geurts is met zijn Paperpoint een begrip in Heeswijk-Dinther en niet meer weg te denken uit ons dorp. En dat terwijl hij zelf op veertig minuten rijden woont. Robert: “Ik doe oprecht moeite en steek er veel energie in om onderdeel te zijn van Heeswijk-Dinther. Ik denk dat een belangrijk bestaansrecht is.

ROBERT GEURTS

Paperpoint

VEEL ZIEN VERANDEREN

In de 18 jaar dat Robert zijn zaak runt, heeft hij veel zien veranderen. “Vooral ons assortiment is hard veranderd. Dat doen we bewust. Vijftien jaar geleden was alles nog op papier en veel meer fysiek, dat is nu allemaal gedigitaliseerd. Dat vroeg ook van ons als winkel veerkracht om daarin mee te veranderen. Het brengt uitdagingen. Zo hebben we ons assortiment in de breedte uitgebreid en verkopen we meer branchevreemde artikelen.

Ook kijken we naar de rest van het aanbod in het dorp, want dat is ook enorm veranderd. Toen de fotograaf in de Heilige Stokstraat stopte, hebben wij het maken van pasfoto’s overgenomen. En toen de Marskramer wegging, zijn wij ons gaan verdiepen in speelgoed. Je hebt daar dan weinig verstand van en zoiets is in het begin best zoeken, maar met goede leveranciers kom je een heel eind. En als het dan uiteindelijk verkoopt, is dat heel leuk.”

Zo trekt Robert van alles naar zijn winkel toe en zijn er veel dingen die hij buiten de Paperpoint om doet. Je leert er veel van en komt bijvoorbeeld bij veel bedrijven binnen. Dat levert altijd wat op. Ik zou veel meer willen doen in het contact met bedrijven, maar daar heb ik gewoon geen tijd voor om dat goed te doen. De veranderingen in de winkel vragen genoeg mankracht.”

SOCIAAL MIDDELPUNT

Wie dacht dat de dorpse roddels aan de koffietafel in de Jumbo besproken worden, heeft het mis. “Als ik hier ook nog koffie zou verkopen, dan was de Paperpoint zo een dorpscafé. Ik merk dat mensen graag binnenlopen hier. We zijn een beetje een sociaal middelpunt. Dat komt ook wel door onze locatie en het feit dat we hier al zo lang zitten. Ik vind dat erg leuk en doe er mijn best voor dat mensen zich hier thuis voelen. In de hoop dat mensen je ook iets gunnen. Zo komen sommige mensen soms alleen maar binnen voor een praatje. Dat levert geen geld op, maar kan wel het plezier van je dag maken!”