PI Design

“Borduren is zó ontzettend mooi en duurzaam”

Anne-Marie Pietersma borduurde met veel plezier als hobby al vaakl. Ze kreeg steeds meer aanvragen en kon op 1 januari 2000 met Borduur Atelier PiDesign van haar hobby haar beroep maken. Ze heeft nog geen moment spijt gehad: “Borduren is zó ontzettend mooi. Het geeft vaak een finishing touch aan kleding of merchandise van bedrijven of verenigingen”.

PiDesign begon met een naaimachine met redelijk ‘simpele’ borduursoftware. “Het was vrij lastig”, herinnert Anne-Marie zich. “Zodra je een foutje maakte of iets in het design wilde veranderen, kon je weer helemaal opnieuw beginnen. In die zin was het natuurlijk niet simpel. Als je kijkt naar de software waar ik nu mee werk, is er veel veranderd.”

INDUSTRIËLE MACHINE

Steeds meer klanten meldden zich bij PiDesign. Kleding, maar ook bijvoorbeeld handdoeken moesten geborduurd worden met een logo of naam. “Ik vond het ontzettend leuk, maar bij elk kleurtje moest ik de garen weer opnieuw inrijgen. Het was behoorlijk arbeidsintensief.” Dat was het moment dat Anne-Marie een industriële machine aanschafte. “Ik kreeg steeds meer opdrachten en die opdrachten werden ook steeds groter. Met de Industriële machine werkte het allemaal perfect. Deze machine heeft vijftien naalden, daar kunnen aardig wat kleuren in!”, lacht de eigenaresse.

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

Borduur Atelier PiDesign gaat een uitdaging niet uit de weg. “Een tijd terug kreeg ik de vraag of ik ook kousen kon borduren. Ik heb het geprobeerd en het is gelukt. Dat zijn de leuke opdrachten. Zo blijf je de opties ook verkennen en leer ik bij.”

“Borduren is zó ontzettend mooi en duurzaam”

ANNE-MARIE

Borduur Atelier PiDesign

“Borduren is zó ontzettend mooi en duurzaam”

ANNE-MARIE

Borduur Atelier PiDesign

FINETUNEN

Voor Anne-Marie is het atelier ook een kans om door te blijven leren. “Ik heb me door het bedrijf verdiept in commerciële economie, bedrijfseconomie, maar ook in de software. Ik vind het heel leuk om me te blijven verdiepen hierin. Ook heeft mijn werk een creatieve kant, dat maakt het helemaal perfect.

Met klanten gaat Anne-Marie soms samen achter de computer zitten. Dat werkt het fijnste. Het design wordt dan gefinetuned. “De klant is zo helemaal tevreden met het digitale voorbeeld en weet wat hij of zij kan verwachten.” Soms hebben klanten een idee van wat ze willen, maar mag Anne-Marie de uitwerking verzorgen. “Dat zijn de leukste opdrachten”, vertelt ze enthousiast. “Het is heel leuk als je wordt vrijgelaten door een klant. Ik kan me zo echt uitleven op het design. Het is heel leuk om daarna de reactie van de klant te zien.”

BEDRUKKEN

Ook voor bedrukte (bedrijfs-)kleding kan iedereen terecht bij Borduur Atelier PiDesign. Duurzaamheid is ook hier weer een belangrijk onderwerp voor het atelier. Er wordt gebruik gemaakt een hoogwaardige zeefdruktransfer. Hiermee wordt kleding bedruikt de kleding wordt gedrukt met duurzaam geproduceerde energie, namelijk zonne-energie.

KWALITEIT HOOG IN HET VAANDEL

Veel klanten namen zelf een T-shirt mee. Soms van erg lage kwaliteit. “Dat is prima, maar het is eigenlijk zonde van het borduurwerk als het shirt al na een paar keer dragen zo goed als versleten is. Sindsdien verkoop ik ook zelf kleding. Mensen kunnen nog steeds zelf beslissen of ze een shirt bij mij kopen of er een zelf meenemen.” Wel vindt Anne-Marie het belangrijk dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. “Soms vragen mensen of het niet goedkoper kan. Ik kan wel een paar steken weglaten, maar het ziet er dan gewoon veel minder mooi uit. Daarbij is borduren gewoon duurzaam. Ik vind het belangrijk dat het er goed uitziet en de kwaliteit hoog blijft.”

HEEL NEDERLAND

Door mond op mondreclame is het bedrijf heel snel gegroeid. Voor bedrijven en verenigingen in Heeswijk-Dinther borduurt Anne-Marie veel, maar eigenlijk komt haar klantenkring uit heel het land. Dat vindt Anne-Marie zelf niet gek. “Borduren is ook zó ontzettend mooi. Ik bedruk ook kleding, maar borduren is veel mooier als je het mij vraagt. Tot in de details kun je dingen uitwerken. Ook zijn er tegenwoordig garens in verschillende diktes, zo kan ook in heel fijne, kleine letters geborduurd worden. Het geeft een heel mooie finishing touch.”