Trend zien en horen

Per ongeluk Trend-‘setter’ in Zien en Horen

Hoe aannemelijk is de kans dat je per ongeluk een mooi pand in de zoekertjes van de krant tegenkomt en hier 32 jaar later nog steeds huisvest? En dat je dus eigenlijk per ongeluk je onderneming gestart bent? Arianne, Len en Tijmen van Houtum vertellen hoe dit toeval eigenlijk logischerwijs tot uiting is gekomen en hoe Trend Zien en Horen als rode draad door hun leven loopt.

Arianne: “Ik zei tegen Len toen ik de advertentie van dit pand zag, zullen we gewoon eens gaan kijken? Waarom ik dat zei, weet ik niet. We hadden het hier nog nooit samen over gehad! Het paste zó precies bij ons. We hebben het diezelfde week nog gekocht. Ooit hadden we wel de droom iets in de optiek te doen, maar op dat moment leefde dit helemaal niet. We waren nog zo jong…” Len vult Arianne aan: “Ik was ook nog maar kort aan het werk, bij een opticien waar ik ook per ongeluk terecht was gekomen haha.”

Ondanks dat Len en Arianne geen rooie cent hadden en er geruchten rondgingen dat een andere optiek zaak in het dorp zou openen, begonnen ze gewoon. Vanaf het begin af aan liep de zaak goed. Len: “Ik had een sterke voorkeur voor aparte brillen. Dit trekt zelfs mensen van Amsterdam tot aan Kerkdriel.”

VERANDERING SPEELVELD

Arianne vertelt over het speelveld dat in de afgelopen jaren op allerlei vlakken is veranderd. Van barometers en verrekijkers, naar gehoorapparaten en mensen die hun bril als proef mee naar huis mogen nemen. Arianne: “Toen wij twintig jaar bestonden, ben ik een cursus ‘Horen’ gaan volgen. Na wat opleidingen zette ik dit zelfstandig in onze winkel op. Dit bracht ons mooie mogelijkheden, omdat we bij optiek veel te maken hebben met dezelfde doelgroep.” Tijmen: “Nu heeft de combinatie van ‘zien’ en ‘horen’ veel voordelen. Bij grote ketens hebben ze één ‘service’-uur per dag voor als je naast je ogen iets voor je oren wilt laten testen. Bij ons kun je altijd binnenlopen. Ik denk dat dat voor veel mensen erg fijn is.”

Tijmen brengt naast verjonging, ook veel kennis de zaak in. Hij is optometrist en is naast Trend Zien en Horen ook twee dagen werkzaam bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosh. “Ik kan hierdoor de verbinding leggen met het medische gedeelte van een oog. Het is heel fijn dat we dit in onze winkel kunnen bieden. Mijn droom is om langzaamaan wat meer apparaten bij ons de winkel in te halen, zodat we mensen met oogafwijkingen steeds minder vaak hoeven door te sturen naar het ziekenhuis.” Len: “Doordat Tijmen met nieuwe input de zaak binnenkwam, werd ik ook heel enthousiast. Deze nieuwe dynamiek deed mij en de winkel goed.” Ook Tijmen’s vriendin Nanda werkt sinds kort in de zaak. Zij volgt dezelfde opleiding als Arianne gedaan heeft

LOSLATEN

Het speelveld mag dan wel veranderd zijn, de winkel ansicht krijgt het voorelkaar om haar gemoedelijke karakter te behouden. “Dat vinden we ook super belangrijk,” vertelt Tijmen. Arianne vult aan: “Gewoon, gemoedelijk. Zo zijn wij ook. We laten elkaar los, vertrouwen in elkaar en daarom werken we ook zo goed samen. Dat is het kunstje van ondernemen. Toch valt het wel mee hoe vaak we samen over ‘oren’ en ‘ogen’ praten. Naast elkaar, lukt het ons ook steeds beter om de winkel af en toe los te laten. Dit komt zeker door ons super team. We zijn in balans. Mooi is dat hè?”

Trend Zien & Horen
Len van Houtum
Sint Servatiusstraat 40
5473 GB Heeswijk-Dinther
0413 – 29 29 79